divendres, 25 d’octubre del 2013

48H DE REPÒS DOMICILIARI. PREGUNTES MÉS FREQÜENTS.



A banda de qüestions que tots tenim bastant clares, com quantes vegades tenim dret a demanar-les, qui ha d’expedir el justificant, etc... , sobre aquest tema queden pendents alguns preguntes  que el cap de Recursos Humans (tan aficionat a la literatura circular) encara no ens ha aclarit. A veure que podem fer nosaltres:



El dia que fem la visita al metge compta dins de les 48?

Sí, però aneu amb compte que aquest és un tema que es presta a confusió. S’entenen per 48 hores dues jornades laborals. Dins d’aquestes dues jornades s’ha de fer la visita al metge i el descans, ambdues coses en qualsevol ordre, abans o després. Es a dir, si quan esteu a punt d’acabar la jornada marxeu al metge, gaudireu de poc més d’un dia de repòs. En canvi si aneu al matí del dia següent, tindreu dues jornades de descans.



En el justificant mèdic ha de constar la necessitat de repòs?

Encara que a l’apartat 3.2 de la circular de l’Ajuntament diu que ha de constar expressament la necessitat de repòs, els metges ni estan obligats, ni molts són partidaris de donar més documents que o bé la baixa o bé el justificant del temps de visita. D’aquesta manera no estem obligats a aportar res més que allò que el metge ens doni.


A banda del justificant de la visita, haig d’aportar altres documents?

Sí, omplir un formulari (específic del CBB) en el que declares haver estat fent repòs domiciliari i que, amb el justificant, hauràs d’enviar a Recursos Humans. El formulari ha de ser a la teva biblioteca.


Que s’ha de fer si passades les 48h. em segueixo trobant malament?

Un cop s’ha fet el repòs, si el problema continua s’ha de tornar al metge per obtenir la baixa o reincorporar-se a la feina.


Bé company@s, cuideu-vos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada